top of page

Gezondheid, vitaliteit, sportiviteit, technologie en psychologie. Het zijn een hoop woorden en, volgens ons, erg belangrijke. We voegen bij BcomeVital deze disciplines samen om jou te ondersteunen in het opzetten van nieuwe, gezonde gewoontes. BcomeVital is gespecialiseerd in het maken en verzorgen van vitaliteitstrajecten voor jou als individu maar ook voor jouw bedrijf. We hebben een aantal producten die met elkaar gecombineerd worden maar ook apart van elkaar kunnen worden afgenomen. Door verschillende sterke punten van al deze afzonderlijke producten te bundelen proberen we jou optimaal te ondersteunen in het behouden van een vitaal leven of het creëren ervan. En dat bundelen heeft zoveel effect dat we er garantie op durven te geven. Becomevital gebruikt het meetinstrument Firstbeat, de awardwinning VR game Stressjam en haar kleine zusje Brainjam. 

 

Firstbeat is een meetinstrument waar heel veel grote sportclubs al mee werken. Firstbeat wordt gebruikt bij sportclubs als Mancester city (voetbal), Real Madrid (voetbal) en de Golden State Warriors (basketbal). Het is een meetinstrument waarmee er een complete analyse kan worden gemaakt op basis van allerlei biometrische gegevens. Je meet jezelf 3 dagen en 3 nachten door en neemt dus echt een kijkje in je lijf terwijl je gewoon je dagelijkse leven leidt. Hoe jij als individu functioneert en wat eventuele verbeterpunten zijn worden zo zichtbaar. BcomeVital maakt gebruik van Firstbeat als een 0-meting en een eindmeting. Hierdoor kunnen we een traject helemaal op maat maken voor jou of je team. De eindmeting is ook heel erg belangrijk. Door deze uit te voeren kunnen we precies zien wat er gebeurd is tijdens het vitaliteitstraject. Allerlei dagelijkse gewoontes komen zo in beeld, maar ook bijvoorbeeld de diepte van je slaap en of jouw nachtrust je voldoende veerkracht geeft. 

 

Vitaler worden gaat niet alleen om trainen maar ook om stress en herstel en hoe die in ritmes in te passen in je dagelijks leven. Mensen verschillen enorm, daarom is het zo van belang dat een trainingsplan persoonlijk wordt opgesteld. Firstbeat kan hier van grote waarde in zijn. Wil je weten wat stress-ritmes voor je kunnen betekenen? Kijk dan eens naar de 3 geboden van breinvriendelijk werken van professor Theo Compernolle. 

Er wordt een plan gerealiseerd om jezelf te kunnen optimaliseren in training, slaap, herstel en stress. Hoe word je nou handig met jezelf? 

 

Het vitaliteitstraject kan vervolgens bestaan uit een combinatie van fysieke en mentale training. Fysiek in de vorm van Personal training en mentaal in de vorm van een Stressjamtraining.

 

Stressjam is een VR game die de mindset ten opzichte van stress positiever maakt en mensen traint in hun eigen stresssysteem. Het blijkt namelijk dat je door deze training de hele keten van stress aanpakt, dus zowel de emotionele, als de cognitieve en fysieke aspecten van stress. En je zult echt merken, stress kan verrekte leuk zijn! 

 

Maar het belangrijkste is misschien nog wel dat je stress betekenisvol maakt en weet hoe je stress in kunt zetten om beter te presteren en creatiever, energieker en zelfs socialer te worden. Er is veel onderzoek naar gedaan hoe je dat moet aanpakken en wij helpen je om die kennis toe te passen in je eigen leven. 

 

Heb je een specifieke vraag of wil je gewoon eens langskomen in ons geweldig leuke en schattige plekje in de binnenstad van Leeuwarden neem dan gerust contact met ons op. Maar we gaan er ook vaak op uit, omdat bedrijven er vaak baat bij hebben dat veel meer mensen tegelijkertijd fitter worden. 

bottom of page